Zamieszczone przez oolsztyniak
Prośba o pomoc a namierzeniu oszusta. Miechów 32-200.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
raventes, Kolego niestety nic z tym nie zrobisz. Miałem podobnie. Było to ponad 2 lata temu. Kupiłem tytoń za okolo 110zł był tytoń tak zmielony że nie dało się nic z tym zrobić. Po za tym był zapakowany w zwykły woreczek śniadaniowy, oczywiście bez żadnych znaków akcyzy. Policja nie bardzo chciała się tym zająć, bo towar dostałem, ale poszedłem dalej i zgłosiłem jako przestępstwo skarbowe. Zajęła się tym służba celna i na tym się skończyło - umorzyli sprawę i to wszystko. Podobno jak się w aukcji napisze że aukcja ma wyłącznie charakter kolekcjonerski to nic nie mogą zrobić.
Komentarz
-
-
AdamB poszło PW, ale tak jak pisałem wcześniej - adres na 99,9% trefny ponieważ według netu nie ma takiej ulicy w Miechowie, a stempel nadawczy paczki jest z Proszowic więc raczej w tamtych stronach trzeba szukać delikwenta. W każdym razie dzięki za pomoc
kazik 4x4
Po 1. nie 6 kg, a 5.
Po 2. 5 kg to była minimalna ilośc jaką mógł wysłać ( kontakt telefoniczny dzięki któremu otrzymałem te info )
Po 3. Cena nijak miała się do tego co zapłaciłem. Za tytoń wychodziło 150 + koszta wysyłki + 20 zł za każdy kg bo miały być pocięte. Razem wyszło 275.
Po 4 niczego się nie boje, bo piszę jak było - nie wierzysz spróbuj zadzwonić do gościa i jak będziesz miał szczęscie to odbierze, a wtedy przekonasz się jaka jest minimalna ilość do wysyłki.
Zamieszczone przez kazik4x4To znaczy że spod Ostrołęki przejedziesz się 1000km w tą i z powrotem? Czy liczysz, że koledzy z Małopolski załatwią za Ciebie sprawe?
zaps w aukcji o jakiej mowa zapisu o kolekcjonerstwie brak.
Alonzo_ sprawdzałem = trawa
shado punkt 2 postu adresowanego do kazik4x4 odpowie Ci na Twoją wątpliwość
W opisywanym przypadku nie chodzi już o moją kasę, tylko o fakt że gość oszukuje też innych czyli działa na większa skalę.
Komentarz
-
-
Re: Prośba o pomoc a namierzeniu oszusta. Miechów 32-200.
Zamieszczone przez raventesPolicja zapewne nie zajmie się zgłoszeniem ponieważ uzna, je za niską szkodliwość czynu ( niecałe 200 zł ). Sęk jednak w tym , że gościu oszukał już sporo osób w ten sam sposób i jest bezkarny.
[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 16:48 ]
Zamieszczone przez raventes
kazik 4x4
Za tytoń wychodziło 150 + koszta wysyłki + 20 zł za każdy kg bo miały być pocięte. Razem wyszło 275.
Zamieszczone przez kazik4x4To znaczy że spod Ostrołęki przejedziesz się 1000km w tą i z powrotem? Czy liczysz, że koledzy z Małopolski załatwią za Ciebie sprawe?
To się kolego nazywa albo rozdwojenie jaźni albo kłamstwo.
Co do podkreślonego postu to liczysz, że w ogóle ktoś z małopolski podjedzie tam z tobą???
[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 16:52 ]
Zamieszczone przez raventes
kazik 4x4
Po 1. nie 6 kg, a 5.
Po 2. 5 kg to była minimalna ilośc jaką mógł wysłać ( kontakt telefoniczny dzięki któremu otrzymałem te info )
.
Czyli było Ci potrzebne kilo, a gościu Cię zmusił normalnie!! I ugiąłeś się i wziąłeś tylko pięć.
Interes życia. W legalnym sklepie z tytoniem za 275 zeta miałbyś 2kg tytoniu z Hawany
Kiedyś jak zalewałem podjazd do garażu to mi w betoniarni powiedzieli, że minimalna ilość jaką mi mogą przywieźć gratis to 9m3. To zamówiłem te 9m3.
Na podjazd zużyłem 1,5m3 a resztę wziąłem sobie na zapas bo prędzej czy później się przyda i w końcu jakoś to się kiedyś zagospodaruje
Z tytoniem można też tak zrobić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez raventesTo znaczy, że zgarne swoją paczkę i
sorry ale niedawno też jeden taki chciał, żeby mu coś ustalić i co to on nie zrobi i ........... na tym się skończyło jego robienie i jeszcze mi powiedz, że wierzysz w jego telefon i numer konta zarejestrowane na poprawne dane.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sosna1Zamieszczone przez raventesTo znaczy, że zgarne swoją paczkę i
sorry ale niedawno też jeden taki chciał, żeby mu coś ustalić i co to on nie zrobi i ........... na tym się skończyło jego robienie i jeszcze mi powiedz, że wierzysz w jego telefon i numer konta zarejestrowane na poprawne dane.
Komentarz
-
-
kazik4x4 czytaj ze zrozumieniem to będzie Ci łatwiejMiało wyjść 275 zgodnie z tym co było na aukcji. Policz sobie - masz linka do niej podanego. Wyszło niecałe 200. Mam Ci zamieścić screen z pobraniówki :?: Nikomu z OCP nie zamierzam zawracać głowy jazdą ze mną gdziekolwiek - chyba że na zlot OCP, ale to ja z moim autem chyba się tam nie załapuje
sosna1 ja nie wiem co ktoś chciał i co ktoś zrobił, bądź nie i mówiąc szczerze guzik mnie to obchodziA sprawa mojej wiary to mój indywidualny temat
W związku z tym, że temat zbacza z kursu i nie wnosi nic do sprawy wnoszę o jego zamknięcie / usunięcie ( według uznania moderacji ). Dzięki wszystkim za wypowiedzi
Z mojej strony temat na forum uważam za zamknięty
Komentarz
-
Komentarz