Prośba o pomoc a namierzeniu oszusta. Miechów 32-200.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez oolsztyniak
    no ale z tego możesz się wykręcić.
    możesz ale nie musisz...zależy.

Komentarz

• zaps
      Drive
      • 2011
      • 71

raventes, Kolego niestety nic z tym nie zrobisz. Miałem podobnie. Było to ponad 2 lata temu. Kupiłem tytoń za okolo 110zł był tytoń tak zmielony że nie dało się nic z tym zrobić. Po za tym był zapakowany w zwykły woreczek śniadaniowy, oczywiście bez żadnych znaków akcyzy. Policja nie bardzo chciała się tym zająć, bo towar dostałem, ale poszedłem dalej i zgłosiłem jako przestępstwo skarbowe. Zajęła się tym służba celna i na tym się skończyło - umorzyli sprawę i to wszystko. Podobno jak się w aukcji napisze że aukcja ma wyłącznie charakter kolekcjonerski to nic nie mogą zrobić.

Komentarz

• raventes
        Rider
        • 2013
        • 343

AdamB poszło PW, ale tak jak pisałem wcześniej - adres na 99,9% trefny ponieważ według netu nie ma takiej ulicy w Miechowie, a stempel nadawczy paczki jest z Proszowic więc raczej w tamtych stronach trzeba szukać delikwenta. W każdym razie dzięki za pomoc

kazik 4x4

Po 1. nie 6 kg, a 5.
        Po 2. 5 kg to była minimalna ilośc jaką mógł wysłać ( kontakt telefoniczny dzięki któremu otrzymałem te info )
        Po 3. Cena nijak miała się do tego co zapłaciłem. Za tytoń wychodziło 150 + koszta wysyłki + 20 zł za każdy kg bo miały być pocięte. Razem wyszło 275.
        Po 4 niczego się nie boje, bo piszę jak było - nie wierzysz spróbuj zadzwonić do gościa i jak będziesz miał szczęscie to odbierze, a wtedy przekonasz się jaka jest minimalna ilość do wysyłki.

Zamieszczone przez kazik4x4
        To znaczy że spod Ostrołęki przejedziesz się 1000km w tą i z powrotem? Czy liczysz, że koledzy z Małopolski załatwią za Ciebie sprawe?
        To znaczy, że zgarne swoją paczkę i wytłumaczymy gościowi że tak nie należy postępować.

zaps w aukcji o jakiej mowa zapisu o kolekcjonerstwie brak.

Alonzo_ sprawdzałem = trawa

shado punkt 2 postu adresowanego do kazik4x4 odpowie Ci na Twoją wątpliwość

W opisywanym przypadku nie chodzi już o moją kasę, tylko o fakt że gość oszukuje też innych czyli działa na większa skalę.

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

Re: Prośba o pomoc a namierzeniu oszusta. Miechów 32-200.

Zamieszczone przez raventes
          Policja zapewne nie zajmie się zgłoszeniem ponieważ uzna, je za niską szkodliwość czynu ( niecałe 200 zł ). Sęk jednak w tym , że gościu oszukał już sporo osób w ten sam sposób i jest bezkarny.
          Tu piszesz że niecałe 200zł.

[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 16:48 ]

kazik 4x4

Za tytoń wychodziło 150 + koszta wysyłki + 20 zł za każdy kg bo miały być pocięte. Razem wyszło 275.

Zamieszczone przez kazik4x4
          To znaczy że spod Ostrołęki przejedziesz się 1000km w tą i z powrotem? Czy liczysz, że koledzy z Małopolski załatwią za Ciebie sprawe?
          To znaczy, że zgarne swoją paczkę i wytłumaczymy gościowi że tak nie należy postępować.
          A tu piszesz, że wyszło 275zł.

To się kolego nazywa albo rozdwojenie jaźni albo kłamstwo.

Co do podkreślonego postu to liczysz, że w ogóle ktoś z małopolski podjedzie tam z tobą???

[ Dodano: Czw 11 Lip, 13 16:52 ]

kazik 4x4

Po 1. nie 6 kg, a 5.
          Po 2. 5 kg to była minimalna ilośc jaką mógł wysłać ( kontakt telefoniczny dzięki któremu otrzymałem te info )

.
          No jak nie 6 a 5 to sorry, to zmienia zupełni sprawę.

Czyli było Ci potrzebne kilo, a gościu Cię zmusił normalnie!! I ugiąłeś się i wziąłeś tylko pięć.

Interes życia. W legalnym sklepie z tytoniem za 275 zeta miałbyś 2kg tytoniu z Hawany

Kiedyś jak zalewałem podjazd do garażu to mi w betoniarni powiedzieli, że minimalna ilość jaką mi mogą przywieźć gratis to 9m3. To zamówiłem te 9m3.
          Na podjazd zużyłem 1,5m3 a resztę wziąłem sobie na zapas bo prędzej czy później się przyda i w końcu jakoś to się kiedyś zagospodaruje
          Z tytoniem można też tak zrobić

Komentarz

• sosna1
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 463
            • Octavia II (1Z3)
            • BGU 1.6 MPI 102 KM

To znaczy, że zgarne swoją paczkę i
            pojedziecie grupą, żeby było wam raźniej uciekać :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
            sorry ale niedawno też jeden taki chciał, żeby mu coś ustalić i co to on nie zrobi i ........... na tym się skończyło jego robienie i jeszcze mi powiedz, że wierzysz w jego telefon i numer konta zarejestrowane na poprawne dane.
            Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Zamieszczone przez sosna1
              To znaczy, że zgarne swoją paczkę i
              pojedziecie grupą, żeby było wam raźniej uciekać :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
              sorry ale niedawno też jeden taki chciał, żeby mu coś ustalić i co to on nie zrobi i ........... na tym się skończyło jego robienie i jeszcze mi powiedz, że wierzysz w jego telefon i numer konta zarejestrowane na poprawne dane.
              +123

Komentarz

• raventes
                Rider
                • 2013
                • 343

kazik4x4 czytaj ze zrozumieniem to będzie Ci łatwiej Miało wyjść 275 zgodnie z tym co było na aukcji. Policz sobie - masz linka do niej podanego. Wyszło niecałe 200. Mam Ci zamieścić screen z pobraniówki :?: Nikomu z OCP nie zamierzam zawracać głowy jazdą ze mną gdziekolwiek - chyba że na zlot OCP, ale to ja z moim autem chyba się tam nie załapuje

sosna1 ja nie wiem co ktoś chciał i co ktoś zrobił, bądź nie i mówiąc szczerze guzik mnie to obchodzi A sprawa mojej wiary to mój indywidualny temat

W związku z tym, że temat zbacza z kursu i nie wnosi nic do sprawy wnoszę o jego zamknięcie / usunięcie ( według uznania moderacji ). Dzięki wszystkim za wypowiedzi
                Z mojej strony temat na forum uważam za zamknięty

Komentarz

Pracuję...